menu
Inloggen move.nl

Huis taxeren

Weet jij wat de waarde van je woning is?

Als je wilt weten wat je huis waard is, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Dit kan handig zijn als je jouw huis in de verkoop zet of als je gewoon nieuwsgierig bent. Een waardebepaling is bij ons geen probleem. We doen dit graag voor je en ook geheel kosteloos. Bij Huize Bier Makelaars hebben we makelaars die door de NVM zijn goedgekeurd.

In sommige gevallen heb je meer dan alleen een waardebepaling nodig. Bijvoorbeeld bij een hypotheekaanvraag, een overlijden, een scheiding of op verzoek van de belastingdienst. Ook dan kunnen we jouw huis taxeren. We gebruiken het NVM-taxatierapport bij onze taxaties. Dit rapport wordt door verschillende instellingen geaccepteerd, ook door de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Met dit rapport krijg je een precieze waarde van je huis. Het is ook een document dat overal in de vastgoedsector wordt geaccepteerd. Met de taxateurs van Huize Bier Makelaars kies je voor zekerheid en nauwkeurigheid. Laat ons dus je huis taxeren en weet wat je huis echt waard is.

Je huis taxeren door een erkend taxateur

Wij zijn trots lid van de NWWI. We gebruiken onze lokale kennis en we doen een grondige analyse van de woning om een nauwkeurige taxatie te geven. Laat je huis taxeren door een erkend taxateur van Huize Bier Makelaars. Of je nu een taxatie nodig hebt voor je hypotheek, om de verkoopprijs te bepalen, of gewoon voor je eigen gemoedsrust.

Als we je huis taxeren, krijg je een taxatierapport. Dit rapport laat je niet alleen zien wat je huis waard is. Het geeft je ook inzicht in de huidige vastgoedmarkt, de staat van je huis en vergelijkbare huizen in jouw omgeving. Met dit rapport kun je geïnformeerde beslissingen nemen over je grootste bezit: je huis.

Contactgegevens

Huis taxeren
Roald Bier
Register makelaar/taxateur
 
Huis taxeren
Annemieke Boksem
Assistent Register Makelaar Taxateur
 
Gratis advies gesprek
Over ons
Taxatie aanvraag NWWI
Taxatie opvragen

Taxatierapport kosten

Tarieven inclusief validatiekosten, overige kosten en btw:

Taxatie woning € 895,-
Taxatie appartement € 945,-
Taxatie in verhuurde staat € 1050,-
Toeslag verbouwing € 50,-
Hertaxatie € 50,- korting
Woonboerderij of ander bijzonder object In overleg


Het opstellen van een taxatierapport brengt kosten met zich mee, maar het is een waardevolle en vaak verplichte investering bij het kopen of verkopen van een woning. Een taxatierapport geeft namelijk een objectieve en professionele beoordeling van de waarde van een huis. Laat je jouw huis taxeren? Kies dan voor een erkende en ervaren taxateur zoals Huize Bier Makelaars. 

Je huis laten taxeren? Dit is waar je op moet letten.

Je huis taxeren is van belang. De waarde van een woning kan namelijk sterk variëren door verschillen in de marktsituatie per regio. Onze taxateurs bij Huize Bier Makelaars hebben veel ervaring met regionale taxaties. Ze houden ook altijd de laatste trends en ontwikkelingen in de markt bij.

Het doel van de taxatie bepaalt welke waarde we zoeken. Wil je bijvoorbeeld een opstalverzekering afsluiten? Dan spreekt de verzekeraar over de herbouwwaarde van de woning. De bank en de belastingdienst hebben het over de 'waarde in het economisch verkeer'. En de gemeente gebruikt de WOZ-waarde. Maar als je een huis vrij van huur koopt of verkoopt, dan spreken we over de onderhandse verkoopwaarde.

Wanneer we weten wat voor soort taxatie je nodig hebt, maken we een afspraak om je huis te taxeren. Zorg dat je het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en, als je die hebt, de woningtekeningen bij de hand hebt. Dan kunnen we je huis taxeren en je de juiste waarde geven.

checkmark oranje zonder achtergrond De staat van onderhoud
checkmark oranje zonder achtergrond Inhoud en oppervlakte
checkmark oranje zonder achtergrond Functionele indeling
checkmark oranje zonder achtergrond De constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit ervan
checkmark oranje zonder achtergrond Mate van isolatie en energiezuinigheid
checkmark oranje zonder achtergrond Verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
checkmark oranje zonder achtergrond Ligging en omgeving


Wanneer we jouw huis taxeren krijgen de kadastrale gegevens, het bestemmingsplan en de huidige marktsituatie alle aandacht. Al deze informatie wordt gebundeld in een duidelijk taxatierapport. 

Laat jouw huis taxeren en maak vandaag nog een afspraak met een van onze taxateurs. Bij Huize Bier Makelaars zetten we ons in voor transparantie, betrouwbaarheid en persoonlijke service.

Website laten maken door Dotsimpel
Vragen?
whatsapp icon +31640635118